Hoe we helpen een verschil te maken

Door de wereldwijde langdurige samenwerking tussen Books in Homes en Mainfreight, heeft de onderneming geholpen om meer dan 10 miljoen gratis boeken te distribueren naar mensen die daar anders wellicht geen toegang toe zouden hebben. In de VS steunen we dertig scholen met een investering van US$ 120.000.

In onze onderneming in de VS werken onze plaatselijke vestigingen samen met een aantal liefdadigheidsinstellingen die een verschil maken. Ook moedigen we onze individuele teamleden aan om actief te zijn met vrijwillige sociale initiatieven.

Geven om de wereld om ons heen

We beschermen en behouden ons milieu en minimaliseren onze impact op de planeet bewust waar dat kan. De manier waarop we nieuwe fabrieken ontwerpen en bouwen, wordt sterk beïnvloed door overwegingen met betrekking tot het milieu. 

We werken ook met milieuvriendelijke elektrische vorkheftrucks en recyclen ons afval en water al meer dan 27 jaar (lang voordat dit sociaal verantwoordelijk werd geacht!) Onze uitstoot over de hele wereld wordt zorgvuldig beheerd door het optimaliseren van de grootte van onze vrachtwagens, het plannen van onze routes en daar waar mogelijk gebruik te maken van vervoerswijzen met een lagere uitstoot.

De wereld om ons heen - Amerika

Door de jaren heen hebben we in duizenden huizen in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland de liefde voor boeken aangewakkerd door meer dan 10 miljoen boeken te distribueren onder kansarme kinderen.